RIG Spotting i Nordsjøen og Norskehavet

Varighet:
Ankomsthavn:

RIG-spotting i Nordsjøen og Norskehavet var en suksess

Edda Adventures RIG Spotting har vært verdens første organiserte turopplevelse hvor privatpersoner har fått oppleve det norske oljeeventyret på kroppen. Passasjerene kom tett på de store oljegigantene da skipet hadde tilgang helt inntil sikkerhetssonen på 500 meter. Herfra kunne passasjerene med egne øyne se den yrende aktiviteten midt ute på havet. 

Edda Fides seilte sommeren 2016 fra Haugesund i sør til Svolvær i nord, og besøkte underveis noen av de mest historietunge olje- og gassinstallasjonene på norsk sokkel. Dyktige foredragsholdere fortalte historier om det norske oljeeventyret og om norsk sjøfart underveis. Turen var delt i to ruter, og for de passasjerene som ønsket det var det mulig å bli med på begge turene.

Reiseruten for RIG Spotting in Nordsjøen startet i Haugesund og Stavanger, og satte deretter kursen mot oljefeltene Edvard Grieg, Johan Sverdrup, Balder, Ringhorn, Oseberg (sør og senter), Troll A, Troll C og Gjøa A. Turen endte til slutt i Molde.

Reiseruten for RIG Spotting i Norskehavet fortsatte fra Molde, forbi Nyhamna og videre ut til olje- og gassfelt som Draugen, Kristin, Åsgard, Heidrun, Skarv og Norne. Turen endte i Svolvær.

 

Tilbakemeldinger:

«Det var en utrolig bra tur, et fascinerende opplegg og en stor opplevelse» (Jens Bakke, passasjer RIG Spotting Nordsjøen).

«Dette er et spennende prosjekt og en tur jeg absolutt kan anbefale til andre!» (Liv Ferkingstad, passasjer RIG Spotting Nordsjøen)

«En fantastisk og mektig opplevelse som overgår både transsibirske jernbane, kinesiske mur, fjeller i Nepal….» (Ann Helen Hystad, passasjer RIG Spotting). 

Edda Accommodation har fått gode tilbakemeldinger både fra mannskap og passasjerer. Både seilas og dagsprogram fungerte veldig bra og Edda Fides er et skip som er meget godt egnet til denne typen prosjekter.  

 

Andre oppdrag 

Utenom RIG Spotting turene har Edda Fides også hatt andre typer oppdrag. Edda Fides har blant annet huset et amerikansk filmcrew i forbindelse med et filmprosjekt i Trollfjorden. Skipet har vært base for produksjonen til Hollywood-filmen «Downsizing» med Matt Damon i spissen. Edda Fides har også fungert som et hotellskip under Arctic Race of Norway i Mo i Rana.

 

Vi ser nå på mulighetene for å arrangere nye turer i 2017. Hold deg derfor oppdatert på vår nettside og facebookside for mer informasjon eller meld din interesse via fanen kontakt.

I mellomtiden kan du lese mer om reiseruten, opplevelser og aktiviteter om bord på Edda Fides sommeren 2016.

 

RIG Spotting i Nordsjøen og Norskehavet

Edda Adventures RIG Spotting har vært verdens første organiserte turopplevelse hvor privatpersoner kunne få oppleve det norske oljeeventyret på kroppen. Edda Fides seilte sommeren 2016 fra Haugesund i sør til Svolvær i nord, og besøkte underveis noen av de mest historietunge olje- og gassinstallasjonene på norsk sokkel. Passasjerene kom tett...

Heidrunfeltet

Heidrun-feltet i Norskehavet har produsert olje og gass siden oktober 1995. Feltet er utbygd med en flytende strekkstagplattform i betong. Heidrun ble påvist av Conoco i 1985 som var operatør i lete- og utbyggingsfasen.Operatør: Statoil

Åsgardfeltet

Åsgard består av forekomstene Midgard, Smørbukk og Smørbukk Sør. I tillegg er gassfeltene Mikkel og Yttergryta knyttet opp mot infrastrukturen på Åsgard. Samlet sett er Åsgard blant de største utbyggingene på norsk sokkel med sine 63 produksjons- og injeksjonsbrønner fordelt på 19 brønnrammer på havbunnen.Operatør: Statoil 

Norne- og Skarvfeltet

Vanndypet på Norne-feltet er 380 meter og feltet er bygd ut med et produksjons- og lagerskip tilknyttet brønnrammer på havbunnen. Fra februar 2001 er det blitt eksportert gass fra Norne. Gassen transporteres gjennom rørsystemene Norne gasseksport og Åsgard transport via Kårstø i Nord-Rogaland til kontinentet.

Svolvær

Svolvær regnes som hovedstaden i Lofoten og er kommunesentret i Vågan kommune. Selve byen har ca. 4590 innbyggere og i hele kommunen bodde det ca. 9285 mennesker i 2015. Med Svolvær som utgangspunkt har du kort vei til opplevelser både vestover og nordover i øyrikene Lofoten & Vesterålen.

Kristinfeltet

Kristin-feltet ligger i den sørvestlige delen av Haltenbanken. Feltet er bygget ut med tolv produksjonsbrønner fordelt på fire produksjonsrammer knyttet til en halvt nedsenkbar plattform. Kristin produserer rundt 10 millioner kubikkmeter gass i døgnet.  Produksjonskapasiteten er 125.000 fat kondensat og vel 18 millioner kubikkmeter rikgass per dag.

Draugenfeltet

Draugen ble funnet i 1984 og var det første oljefeltet i drift nord for 62. breddegrad. Åpningen markerte derfor en viktig milepæl i norsk petroleumshistorie. Draugen var Shells første opererte felt i Norge og startet produksjon i 1993.

Edvard Grieg

Edvard Grieg-feltet er et oljefelt som ligger på norsk kontinentalsokkel i den midtre delen av Nordsjøen, omtrent 180 kilometer vest for Stavanger. Feltet ble oppdaget i 2007, og fikk da navnet Luno. Oljefeltet skiftet navn 13. april 2012 fra Luno til Edvard Grieg, etter forslag fra operatøren Lundin. 

Molde

Molde er en by og en kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Molde og Romsdal er kjent for Trollstigen, Atlanterhavsvegen, Moldejazz og det fantastiske Moldepanoramaet.

Haugesund

Haugesund kommune er regionsenter på Haugalandet, og er hjem til en befolkning på omtrent 35.000 mennesker. Byen er kjent for et rikt kultur-, handels- og servicetilbud, samt store arrangementer som Sildajazz og Filmfestivalen. Haugesund og har i tillegg et yrende folkeliv i sommermånedene på byens tilbud av kafeer, diskotek...

Gjøa A – feltet

Gjøa-feltet ble oppdaget i 1989 av Statoil. Da feltet stod klart til produksjon i 2010 tok ENGIE E&P Norge AS over driften. Gjøa-anlegget er den første flytende plattformen som får strøm fra fastlandet.

Trollfeltet

Troll er selve hjørnesteinen i norsk gassproduksjon og det største gassfunnet som er gjort i Nordsjøen. Feltet inneholder om lag 40 prosent av de samlede gassreservene på norsk kontinentalsokkel.

Osebergfeltet

Oseberg feltsenter omfatter de tre plattformene Oseberg A, B og D, som er bundet sammen med broer. 1. oktober 2000 startet gasseksporten fra Oseberg feltsenter og med dette en ny epoke for Oseberg-feltet og for Hydro som operatør på norsk sokkel.

Balderfeltet

Balderfeltet er et av de relativt mindre oljefelt på norsk kontinentalsokkel. Feltet har en historisk interesse fordi det kan sies å være det første oljefelt som ble oppdaget i norsk del av Nordsjøen. Det skjedde allerede i 1967. Exxon Mobil operatør og eneste rettighetshaver i Balderfeltet.

Johan Sverdrup

Johan Sverdrup-feltet innholder mellom 1,7 og 3,0 milliarder fat utvinnbare oljeekvivalenter. Feltet vil bygges ut i flere faser. Første fase har en kapasitet på 315.000 til 380.000 fat oljeekvivalenter per dag. Omtrent 80 prosent av de totale ressursene i feltet kan tas ut i første fase.

Stavanger

Stavanger er en by og kommune i Rogaland som ligger sørvest i Norge. Stavanger er Norges fjerde største bykommune med i overkant av 130.000 innbyggere og Norges tettest befolkede kommune. Stavangerregionen har mange naturattraksjoner, blant dem Lysefjorden, Solastranden og den verdensberømte Preikestolen.  


Edda Adventures legger opp til et program hvor kunnskap og opplevelser går hånd i hånd. Les mer om det faglige programmet, foredragsholderne og livet ombord på Edda Fides sommeren 2016.

 

 

Turen hadde tre inkluderte måltider per dag, servert i skipets spisesaler.

  • Frokost og lunsjbuffet: en kombinasjon av buffetalternativer, a la carte og egne kokker som lagde mat på bestilling.
  • Middag: Dagens middag ble presentert av skipets hovedkokk. I tillegg til kveldens meny var det også vegetar/vegan-alternativer. Det ble også servert middag utendørs, når været tillot det.

Isvann, juice, te og kaffe var inkludert i alle måltidene. Mineralvann, øl og alkoholholdig drikke ble servert til en ekstrakostnad og var tilgjengelig til lunsj- og middagsmåltidene i spisesalen. Skipet hadde egen bar (Deck C) som serverte cocktails og annen drikke gjennom hele dagen.

Utover fastsatte måltider var snacks og småretter også tilgjengelig. Det var ingen som gikk sultne på Edda Fides.

 

Edda Fides 0068 Edda Fides 0081

  • Helikopterdekk
  • Treningsfasiliteter
  • Spisesaler
  • Bar
  • Shop
  • Svømmebasseng
  • Osv.

Ombord på Edda Fides var det en egen aktivitetsansvarlig som sørget for både morgenstrekker og arrangerte aktivitetstimer. Disse foregikk også utendørs om været tillot det. Fides Fitness senter var også tilgjengelig for de reisende og hadde åpent fra kl. 06:00 til kl. 23:00.

Begrensninger

Edda Fides tilbyr en ektefølt offshoreopplevelse og bofasilitetene tilsvarer de vi tilbyr våre egne arbeidere på jobb. Da skipet ellers er i drift som offshorefartøy er det ikke rigget for rullestolbrukere og turene anbefales ikke for barn under 12 år.

Edda Fides 0077 Edda Fides 0075

 

 

Inside Lugar (2 + 2 pers)

Oppholdsrom med sofa, stol og bord, TV og kjøleskap. Herfra er det adgang til to sovelugarer med en seng + en overkøye i hver. God ventilasjon, aircondition med individuell termostat. Baderom med dusj, vask og toalett.

Ytterligere seng/ overkøye kan bestilles.

Areal: 17,5 m2

Plassering: 1st, A & D Deck

Edda Fides 0203 Edda Fides 0191

Inside XL Lugar (2 + 2 pers)

Ekstra romslig lugar med oppholdsrom, sovelugarer og bad. Både oppholdsrom og sovelugarer har ekstra gulvplass. Oppholdsrommet er utstyrt med sofa, stol og bord, TV og kjøleskap. Herfra er det adgang til to romsligere sovelugarer med en seng + en overkøye i hver. God ventilasjon, aircondition med individuell termostat. Baderom med dusj, vask og toalett.

Ytterligere seng/ overkøye kan bestilles.

Areal: 23 m2

Plassering: 1st, A & B Deck

Edda Fides 0191 Edda Fides 0262

Outside lugar (2 + 2 pers)

Lugar med oppholdsrom og tilgang til to sovelugarer med én seng og én overkøye i hver. Oppholdsrommet er utrustet med sofa, stol og bord, TV og kjøleskap. Sovelugarene har god ventilasjon og aircondition med individuell termostat. Baderom med dusj, vask og toalett.

Ytterligere seng/ overkøye kan bestilles.

Areal: 16 & 17 m2

Plassering: A & B Deck

Edda Fides 0203 Edda Fides 0202

Deluxe Double Outside (2 pers)

Romslig lugar med oppholdsrom, sovelugar og baderom. Oppholdsrom inneholder sofa m/ bord, Stressless, skrivepult, TV og kjøleskap. Sovelugar med god ventilasjon, aircondition med individuell termostat, og adkomst til baderom med dusj, vask og toalett.

Areal: 21,5 m2

Plassering: Deck E & D

 

Edda Fides 0209 Edda Fides 0204

Suite Deluxe Single Outside (2 pers)

Hjørnesuiter lokalisert på E Deck og D Deck. Suitene består av oppholdsrom med sofa, stressless, skrivepult, TV og kjøleskap. Fra oppholdsrom er det adgang til sovelugar med dobbeltseng og baderom med dusj, vask og toalett. Suitene har aircondition med individuell termostat.

Areal: 20 m2

Plassering: Deck E & D

 

Edda Fides 0196 Edda Fides 0194

Premium Outside lugar (1 + 1 pers)

Dobbel premiumlugar med oppholdsrom og to sovelugarer, én enkeltseng i hver. Oppholdsrommet er utrustet med sofa, stol og bord, TV og kjøleskap. Sovelugarene har god ventilasjon og aircondition. Baderom med dusj, vask og toalett.

Areal: 23,5 m2

Plassering: Deck D

Edda Fides 0190 Edda Fides 0207