RIG Spotting i Nordsjøen og Norskehavet

RIG-spotting i Nordsjøen og Norskehavet var en suksess

Edda Adventures RIG Spotting har vært verdens første organiserte turopplevelse hvor privatpersoner har fått oppleve det norske oljeeventyret på kroppen. Passasjerene kom tett på de store oljegigantene da skipet hadde tilgang helt inntil sikkerhetssonen på 500 meter. Herfra kunne passasjerene med egne øyne se den yrende aktiviteten midt ute på havet. 

Edda Fides seilte sommeren 2016 fra Haugesund i sør til Svolvær i nord, og besøkte underveis noen av de mest historietunge olje- og gassinstallasjonene på norsk sokkel. Dyktige foredragsholdere fortalte historier om det norske oljeeventyret og om norsk sjøfart underveis. Turen var delt i to ruter, og for de passasjerene som ønsket det var det mulig å bli med på begge turene.

Reiseruten for RIG Spotting in Nordsjøen startet i Haugesund og Stavanger, og satte deretter kursen mot oljefeltene Edvard Grieg, Johan Sverdrup, Balder, Ringhorn, Oseberg (sør og senter), Troll A, Troll C og Gjøa A. Turen endte til slutt i Molde.

Reiseruten for RIG Spotting i Norskehavet fortsatte fra Molde, forbi Nyhamna og videre ut til olje- og gassfelt som Draugen, Kristin, Åsgard, Heidrun, Skarv og Norne. Turen endte i Svolvær.

 

Tilbakemeldinger:

«Det var en utrolig bra tur, et fascinerende opplegg og en stor opplevelse» (Jens Bakke, passasjer RIG Spotting Nordsjøen).

«Dette er et spennende prosjekt og en tur jeg absolutt kan anbefale til andre!» (Liv Ferkingstad, passasjer RIG Spotting Nordsjøen)

«En fantastisk og mektig opplevelse som overgår både transsibirske jernbane, kinesiske mur, fjeller i Nepal….» (Ann Helen Hystad, passasjer RIG Spotting). 

Edda Accommodation har fått gode tilbakemeldinger både fra mannskap og passasjerer. Både seilas og dagsprogram fungerte veldig bra og Edda Fides er et skip som er meget godt egnet til denne typen prosjekter.  

 

Andre oppdrag 

Utenom RIG Spotting turene har Edda Fides også hatt andre typer oppdrag. Edda Fides har blant annet huset et amerikansk filmcrew i forbindelse med et filmprosjekt i Trollfjorden. Skipet har vært base for produksjonen til Hollywood-filmen «Downsizing» med Matt Damon i spissen. Edda Fides har også fungert som et hotellskip under Arctic Race of Norway i Mo i Rana.